sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kohdemaana Kanada


Näin viimeisen jakson alettua päätin tulla kertomaan vähän enemmän kohdemaastani Atlantin toisella puolella. Kaikki postauksessa olevat kuvat olen ottanut itse vieraillessamme Torontossa syyslomalla. Matkan jälkeen, saatuani ensi maistiaiset Kanadasta, voin todeta valinneeni oikean maan vaihtovuodelleni!

Toronto, Ontarion pääkaupunki


Miksi Kanada?
Vaihtarit tuntuu jakautuvan niihin, jotka ovat tienneet jo kauan haluavansa lähteä ulkomaille vuodeksi ja sitten on niitä, jotka ovat keksineet idean aivan vastikään. Itse kuulun ensiksi mainittuihin. En kunnolla muista milloin sain idean ruveta vaihto-oppilaaksi, varmaankin yläkoulun seiskaluokalla. Yhdeksännellä olin jo 100% varma halustani lähteä ulkomaille, tarkemmin sanottuna Yhdysvaltoihin. Alunperin vanhempani saivat minut suostuteltua harkitsemaan muita valtioita ja rohkaisivat minua kokeilemaan jotain erilaista. Uutta ideaa pohdiskeltuani aloin tosissani innostua Kanadasta, se nimittäin muistuttaa USA:ta, mutta mukana tulee oma eurooppalainen twistinsä. Yhdeksännen luokan lopussa olin jo aivan myyty ja tiesin, etten halua minnekään muualle kuin Kanadaan.
     Kanadassa minua erityisesti kiehtoo maan kulttuuri, joka on täysin erilainen verrattuna omaamme. Ihmiset tuntuvat olevan paljon sosiaalisempia ja out-going-tyyppisiä kuin me suomalaiset. Haluan päästä kokemaan kanadalaisen high schoolin kaikkine after school activityineen ja teemapäivineen sekä tietysti school spiritin!
     Toinen asia, jonka haluan ehdottomasti päästä kokemaan on kanadalainen jääkiekko- ja ylipäänsä urheilukulttuuri. Rakastan lätkän katsomista enkä malta odottaa, että pääsen katsomaan kanadalaista kiekkoilua! Torontossa vieraillessamme minulle selvisi, että myös baseball on todella seurattu juttu ja Toronto Blue Jays-lippiksiä ja takkeja näkyikin joka kadunkulmassa. Oli hauska huomata kaupungin elävän täysillä mukana oman baseball-joukkueensa mukana, ja mm. Blue Jaysin logo oli heijastettu rakennuksiin kannatuksen merkiksi.
     Salaisena haaveena olisi myös oppia hieman ranskaa, onhan Kanada tunnetusti kaksikielinen maa. Vaikka provinssi jonne muutan seuraavaksi vuodeksi, onkin englanninkielinen, olisi kiva voida esim. koulussa opiskella ranskaa. Tämä on kuitenkin pelkkä plussa ja menenkin pääasiassa englantiani kehittämään.

  

  
Hyvää keväänjatkoa kaikille ja tsemppiä vikaan jaksoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti