maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lähtövalmennus

Heippa!

Kuten viimeksi lupailin, tämä postaus käsittelee YFU:n järjestämää lähtövalmennusta, joka pidettiin 28-29.5 Virroilla. Kaikki kyseisellä järjestöllä ensi syksynä matkaan lähtevät nuoret olivat viikonlopun kestäneellä "leirillä" mukana, ja kuulemani mukaan meitä oli yhteensä noin 180!
Lauantai lähti käyntiin aikaisella herätyksellä, sillä Tampereella piti olla jo klo 9. Siellä vanhemmat jäivät omaan valmennukseensa ja itse vaihtarit pakkautuivat busseihin kohti Virtoja ja Marttisen leirikeskusta.
Perille päästyämme meille jaettiin kaulaan ripustettavat laput, joihin oli printattu kaikki viikonlopun aikana tarvittava tieto. Tämä osoittautui todella käytännölliseksi, ja auttoi välttämään eksymisiä ja myöhästelyitä. Vaihtarit jaettiin viiteen ryhmään, joista kolme olivat USA:aan lähtijöille, yksi Euroopalle ja yksi Kaukomaille. Koska Kanadaan lähtee tänä vuonna ainoastaan kolme oppilasta, oli meidät laitettu USA 1 -ryhmään.

 


 Ohjelma leirillä oli todella tiivis, ja kuten yllä olevasta aikataulusta näkee, ei vapaa-aikaa ollut juuri yhtään. Saavuttuamme leirikeskukseen kokoonnuimme kaikki yhdessä saliin ja leiri avattiin. Tämän jälkeen päivä koostui kaikenlaisesta vaihtovuotta koskevasta infosta. Tikusta asiaa -osiossa harjoittelimme small talkia Trent-nimisen amerikkalaisen johdolla, ja hän laittoi meidät puhumaan niinkin tylsistä ja tavallisista asioista kuin omista nimistämme ja vaatteistamme. Small talk on ehdottomasti asia, jossa meidän suomalaisten tulisi petrata! Päivä sisälsi myös virallisempia luentoja esimerkiksi lentojärjestelyistä ja siitä, kuinka somea tulisi/ei tulisi käyttää vaihtovuoden aikana. Illalla oli rennompaa ohjelmaa mm. YFU Gamesin merkeissä, kun kilpailimme joukkueittain toisiamme vastaan. Kaiken kruunasi salissa järjestetty improvisaatioesitys, joka oli aivan mahtava!
Sunnuntain ohjelma oli enemmän tai vähemmän samantyylinen, vaikkakin vähillä yöunilla keskittyminen oli huomattavasti hankalampaa. Ehdottomasti päivän paras ohjelmanumero oli se, kun jakauduimme vaihtomaittain ryhmiin ja saimme vapaasti kysellä entiseltä vaihtarilta mitä halusimme. Puolitoista tuntia kului hujauksessa, niin paljon erilaisia kysymyksiä meillä oli Kanadaan liittyen.


Pari kuvaa leirikeskuksesta, joka sijaitsi suhteellisen metsässä. Viikonlopun ohjelmaan se oli kuitenkin täydellinen!

Kaiken kaikkiaan koin kahden päivän leirin todella hyödylliseksi. Vaikka osa asioista tuntuikin vähän itsestäänselvyyksiltä ja tylsiltä, oli saatu info kuitenkin tärkeää ja se tulee varmasti tarpeeseen. Oli mahtavaa päästä tutustumaan muihin vaihtareihin paremmin, erityisesti omaan Kanada-ryhmäämme! Siitä huolimatta, että lähtövalmennus kesti vain vajaa kaksi päivää, ehti sen aikana tutustumaan moneen uuteen ihmiseen. Leirin aikana halu maailmalle sen kun kasvoi, enkä ole katunut lainkaan päätöstäni lähteä vaihtoon. Varmasti fiilikset tulevat heittelemään ensi vuoden aikana laidasta laitaan, mutta tärkeintä on katsoa vaihtoprosessia kokonaisuutena. Se, millainen tämä kokonaisuus sitten on, riippuu paljon omasta asenteesta ja kyvystä sopeutua uuteen ympäristöön.

Hyvää kesän alkua kaikille! (TJ 87)

2 kommenttia:

  1. Moi! Tosi mielenkiintosta lukea sun vaihtoon valmistautumisesta. Itse olin viimeviikolla siinä YFU:n haastattelussa ja nyt odotan hyväksymiskirjettä, toivottavasti siis pääsisin vaihtariksi 2017-2018! Onko sulla muutes instagramia tai jotain somea, kun haluaisin kysyä tarkemmin paria juttua tosta hakuprosessista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla, että mun blogia seurataan :) Ja joo toki on instagram, @erikaeliisa (se pitäis näkyy ainakin tossa täysversiossa). Pistä vaan viestiä tulemaan! :)

      Poista