lauantai 10. syyskuuta 2016

Last week

Nyt olen ollut Kanadassa, tarkemmin Ontariossa, vähän yli viikon ja tulin kertomaan kuulumisia & mitä kaikkea olen puuhaillut viikon aikana. Saavuttuamme Kanadaan vietimme seuraavat kolme päivää orientaatioleirillä Stratfordissa, jossa tutustuin lähes 50 Kanadaan tulleeseen vaihtariin. Kuuntelimme luentoja vaihtoon liittyvistä asioista, pelasimme korttia, kickball:ia ja uimme asuntolan uima-altaassa! Leiri oli kaikenkaikkiaan tosi kiva.
     Sunnuntaina ajettiin kylään nimeltä Monkton, jossa majailen tällä hetkellä lyhyemmän tai pidemmän ajanjakson. Mun kanssa samaan taloon asettui Cata-niminen vaihtari Chilestä ja hänestä onkin tullut yksi parhaimpia kavereitani täällä. Ensimmäiset päivät vaan hengailtiin kotona, katsottiin TV:tä, otettiin aurinkoa ja luettiin, ei siis mitään ihmeellistä.
     Tiistaina lähdettiin kuuden vaihtarin voimin Niagaran putouksille, jossa vietettiin koko päivä. Lämpötila kohosi yli 30C, joten lämpöä riitti! Otettiin kuvia putousten luona ja sen jälkeen kierreltiin Kanadan "Vegasissa" eli Niagaran putousten vieressä olevalla alueella, joka on täynnä casinoita, elokuvateattereita jne. Vaikka olinkin käynyt putouksilla viime vuonna perheeni kanssa, oli näky silti uskomaton!
Meijän vaihtariporukka Niagaralla, vas. Vera (Saksa), Maena (Sveitsi), mä, Cata (Chile), Raphael (Saksa) ja Joel (Suomi)

     Keskiviikkona päätettiin lähteä neljän vaihtarin kanssa Missisaugaan, sillä meidät oli kutsuttu yökylään Tiesin (Hollanti) hostperheen luokse. Missisauga on aivan Toronton vieressä oleva kaupunki, ja siellä asuukin paljon Torontossa työskenteleviä. Yhteensä meitä oli Tiesin hostperheen luona 7vaihtaria ja saatiin koko basement itsellemme. Heti saavuttuamme lähdimme kuitenkin bussilla kohti Torontoa, jossa vietimme erittäin hauskan ja aurinkoisen päivän.


Päivä sisälsi todella paljon kävelyä ja parin vikatikin jälkeen löysimme tiemme Toronton Chinatowniin, jossa söimme kiinalaisessa ravintolassa TOSI hyvää kiinalaista. Jos tarkkaan katsoo, voi huomata, että alla olevassa kuvassa kaikkien puhelimet ovat pinossa keskellä pöytää. Ties (Hollanti) keksi hyvän kisan, jotta puhuisimme keskenämme, ja se todellakin toimi! Kaikkien tuli siis laittaa kännykkänsä pöydälle ja se kuka ensin katsoi puhelimeensa tulevia viestejä, joutui maksamaan kaikkien juomat. Viiden minuutin jälkeen Maena hävisi, mutta me muut emme koskeneet puhelimiimme koko ruokailun aikana. Tämä on kisa, jota tulen varmasti pelaamaan myös kotona!    Chinatownin jälkeen suuntasimme vielä Toronto Eaton Centeriin, eli ostoskeskukseen! Kaikki oli kuitenkin jo aika väsyneitä tässä vaiheessa ja kello oli paljon, joten ei ehditty shoppailla kauhean kauaa.


Cata (Chile) ja minä
      Palattiin bussilla Missisaugaan kymmenen jälkeen ja loppuilta vietettiin katsoen kauhuleffoja aamuyöhön saakka. 
      Seuraavana päivänä osa vaihtareista halusi mennä takaisin Torontoon, joten otettiin bussi ja 40minuutin kuluttua saavuttiin taas Ontarion pääkaupunkiin. Tavattiin pari vaihtaria ja kuuden ihmisen voimin suunnattiin lautalla Toronto Islandiin. Vietettiin lähes koko päivä kävellen saarella ja pojat kävivät jopa uimassa Lake Ontariossa. Ilma oli todella kuuma, joten vedessä käveleminen viilensi mukavasti. Tässä vielä vähän kuvia saarelta ja tietenkin Toronton kuuluisa siluetti:


Raphael (Saksa) ja mä

 

Let´s go to the beach beach
 Illalla tultiin takaisin Missisaugaan, jossa tehtiin yhdessä illallista koko porukalle. 7 vaihtaria avustamassa perheen äitiä kokkaamisessa oli aikamoista menoa, mutta hauskaa oli! Tehtiin perheen YFU-perinteen mukaisesti spätzleä ja tomaattikastiketta. Loppuilta kului pelatessa Guitar Heroa ja kuulin olevani harvinaisen huono kitaristi XD

 

       Kahden päivän reissu Torontossa oli todella hauska ja näitä ihmisiä tulee ikävä. Onneksi nähdään kuitenkin tammikuussa järjestettävässä Dog Sled Tripillä! Asia, joka kiinnitti erityisesti huomioni, oli se, kuinka turvallinen kaupunki Toronto on. Saimme kulkea siellä vapaasti, eikä ollut mikään ongelma saapua kotiin bussilla pimeän tultua. Tässä yksi syy, miksi tämä 3miljoonan asukkaan kaupunki on yksi lempikohteistani. Tekemistä löytyy moneksi päiväksi, ja toivonkin pääseväni takaisin vielä vuoden kuluessa.

Mathis (Ranska), mä ja Arno (Belgia). Mathis: À bientôt et passer une année magnifique!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti