sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Halloween

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös se näin menekin? Halloween oli siis jo lähes viikko sitten, mutta laiskuuden ja muiden kiireiden takia en ole ehtinyt siitä vielä kirjoittaa...
     Oikea halloweenhan oli viime maanantaina, 31.10, mutta mun kohdalla "juhliminen" alkoi jo edellisenä perjantaina. Meillä oli sopivasti PD-day perjantaina, joten kolmen päivän viikonloppu tuli juuri oikeaan aikaan! Aamupäivällä käytiin hostmomin kanssa Cross Fitissä ja sen jälkeen tultiin kotiin lepäilemään ja laittautumaan valmiiksi iltaa varten. Koska kyseessä oli Halloween-partyt, tuli kaikkien pukeutua asuihin. Mä pukeuduin shadowhunteriksi, eli varjometsästäjäksi, vaikkakaan en erityisemmin panostanut asuuni.

Getting ready
Kun päästiin perille juhliin, ensimmäinen ajatukseni oli alkaa nauraa. Juhlat oli päätetty järjestää isossa ladossa keskellä peltoja. Joku koulumme monista maalaispojista (tai paikallisittain sanottuna, farmboyseista) oli ajanut truckinsa sisälle latoon ja sen perässä oli valtavat kajarit, joista soitettiin musiikkia. Paikalla oli pääasiassa oppilaita mun koulusta, mutta myös joitain aikaisemmin valmistuneita. Tutustuin illan aikana moniin uusiin ihmisiin ja tapasin mm. kanadalaisen Timon, jonka isovanhemmat ovat alunperin Suomesta. Mulla oli tosi hauska ilta, vaikka seuraavana aamuna huomasinkin saappaiden olevan ihan mutaiset, hah! Illan yleisin asu oli farmboy, eli bootsit, farkut, ruudullinen flanellipaita ja lierihattu. Tapasin myös mm. Thorin, Angry Birdsin, Pig & blanket (possun vilttihuovalla) ja supernaisen.

Juhlien jälkeen menin Viljan luokse yöksi ja 6h yöunien jälkeen pukeuduttiin taas asuihimme ja suunnattiin vaihtareille järjestettyyn Halloween-tapahtumaan. Suurin osa vaihtareista oli taiwanilaisia, jotka ovat Kanadassa vain 3viikkoa. Oltiin tosi väsyneitä edellisillasta, joten energiaa ei meinannut riittää oikein mihinkään, mutta tässä muutama kuva siitäkin päivästä.

Tutustuttiin Catan kanssa 5- ja 7-vuotiaisiin veljeksiin, joiden kanssa pelattiin mm. Halloween-bingoa


Shadowhunter ja koala
Maanantaina koitti itse oikea halloween ja koulussa juhlittiin sitä valmistamalla erilaisia halloween ruokia köksäntunnilla. Family studiesissa pelattiin erilaisia pelejä ja katsottiin leffaa, joten päivä oli aika rento. Koulun jälkeen minä ja Cata jäimme Petroliaan kaverimme Rachelin luokse ja valmistauduttiin illan Trick or Treat-kierrosta (karkki tai kepponen) varten. Trick or treating on täällä todella yleistä - kaikkien alle 12-vuotiaiden keskuudessa. Vaihto-oppilaina meitä kuitenkin rohkaistiin koputtelemaan ihmisten oville, jotta pääsemme kokemaan aidon Halloweenin.

Minä, Rachel (Petrolia), Clara (Ranska), Cata ja Betty (Taiwan) suunnattiin yhdessä trick or treat-kierrokselleEhkäpä parhaiten koristeltu piha jonka oon nähnyt!
Puolentoista tunnin kävelyn tuloksena sain sipsiä ja karkkia enemmän kuin tarpeeksi
Trick or treating oli hauska kokemus, mutta tavallaan tuntui tyhmältä saada karkkia tekemättä mitään. Olen niin tottunut, että pääsiäisenä joutuu käyttämään tunteja virpomisvitsojen koristeluun, joten tämä tuntui vähän turhankin helpolta. En kuitenkaan valita, joka maassa on omat tapansa ja mä nautin tosi paljon kanadalaisesta halloweenista! Oli kiva nähdä jotain, mitä ei Suomessa ole - ainakaan näin suuressa mittakaavassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti