tiistai 13. joulukuuta 2016

It´s Beginning To Look a Lot Like Christmas

Alle kaksi viikkoa jouluun! Koko marraskuu ja joulukuun alku on mennyt niin hujauksessa, etten oikeen meinaa uskoa, että kohta tulee joulu. Tekemistä tuntuu edelleen riittävän lähes kokoajan, eikä mulla oo hirveesti ollut aikaa istua kotona miettimässä suomiperhettä TAI joululahjoja. Pikkuhiljaa paniikki alkaa kasvamaan, kun pitäisi keksiä mitä lahjoja annan ja kenellekin, mutta onneksi on vielä aikaa. Viimeistään eilen potkaistiin joulufiilis kunnolla päälle, sillä lauantai-sunnuntai yönä oli satanut ainakin 15cm lunta. Aamun kulutin katsoen salibandyn MM-kisojen finaalia, jossa sattumalta kohtasivat Suomi ja Ruotsi. Pakko myöntää, että peliä katsoessa tuli ikävä päästä itsekin kentälle (varsinkin, kun tällä hetkellä mun ainoa urheilulaji on kerran viikossa oleva kickboxing). Ensi vuonna voin kuitenkin jatkaa, toivottavasti kaksinkertaisella motivaatiolla! Rankkareiden jälkeen Suomi siis voitti ja ME OLLAAN MAAILMANMESTAREITA 2016, ONNEA SUOMI!!!

Puolenpäivän aikoihin Vilja tuli meille leipomaan pipareita mun ja Catan kanssa. Tarkoituksena oli tehdä kaikenlaisia "normaaleja" piparkakkuja, mutta loppujenlopuksi mukaan tulivat niin Angry Birdsit kuin jouluvalaskin. Siinä samalla sitten leivottiin toisiakin keksejä ja tryffeleitä joululahjoiksi. Kuunneltiin niin enkunkielisiä joululauluja, Bob Marleyta (kruunattiin viime viikko Catan kanssa Bob Marley-viikoksi) kuin Abbaakin. Leipominen lopetettiin kunniakkaasti tanssimalla Tonttujen Jouluyö- kappaleen tahtiin Viljan kanssa.


Jätettiin piparit jäähtymään ja suunnattiin Viljan kanssa metsäpolulle heittelemään lumipalloja, kävelemään ja nauttimaan lumesta. Nähtiin jopa piisami joessa uiskentelemassa! Oltiin molemmat aivan kuin 5-vuotiaita heti kun päästiin ulos nauttimaan ensilumesta. Koin kanssa yhden niistä hetkistä, jolloin olin niin tyytyväinen valitessani Kanadan vaihtomaakseni. Rakastan kesää ja lämpöä, mutta tosisuomalaisena tarvitsen myös talven ja LUNTA.

Ei ikinä päästy leikkikentälle asti, mutta ensi kerralla sitten. Lunta nimittäin tulee riittämään koko talveksi!

Takaisin sisään tullessa oli aika koristella piparit ja yhdessä Catan ja Viljan kanssa tehtiin todella hyvää työtä! Koristeltiin keksejä varmaan kaksi tuntia ja kuvista näkeekin paremmin kättemme jäljet. Mielikuvituksen puute ei tullut vastaan, kun päästiin koristelemaan!

Illalla lumisade oli muuttunut entistä pahemmaksi ja päätettiin, että Viljan on paras jäädä meille yöksi. Katsottiin illalla Mamma Mia poppareita syöden ja mentiin nukkumaan. Ilta venyi vähän suunniteltua pidemmäksi ja aamulla kaikki olivat tyytyväisiä, kun kuultiin, että koulubussit eivät tänään kulje huonon sään takia. Nukuttiin siis pari extratuntia ja kymmenen aikoihin tiet olivat jo hyvässä kunnossa, joten Vilja pääsi turvallisesti kotiin. Mun ja Catan ensimmäinen snowday jatkui ulkona leikkien ja leffoja katsoen.

Haluttiin Catan kanssa olla vähän normaalia luovempia ja ajatella laatikon ulkopuolelta, joten päädyttiin tekemään Christmas Whale (jouluvalas) tavallisen lumiukon sijasta!

Ylihuomenna koittaa matka Montrealiin, jossa vietän 6päivää vaihtarikavereiden luona. Ohjelmaan kuuluu nähtävyyksien ihailemista ja U20-maajoukkuepeli Suomi vastaan Kanada! (Peli on näytösottelu, oikeasti Suomi ja Kanada eivät pelaa samassa lohkossa) Olen superinnoissani tästä matkasta ja nyt onkin paras suunnata pakkaamaan!!

1 kommentti: