maanantai 26. joulukuuta 2016

Montreal part 1

Mä ja Vilja tehtiin kuuden päivän mittainen matka Montrealiin nähdäksemme orientaatioleirillä saatuja kavereita, ihailemaan kaupunkia ja tietenkin katsomaan Suomen U20-joukkueen jääkiekko-ottelua. Päätin jakaa tän postauksen kahteen osaan, sillä matkan aikana tuli tehtyä paljon kaikenlaista joten näin vältän kilometripostauksen.

 


Keskiviikkona 14.12 herätys soi ennen kuutta ja mun hostäiti ajoi sekä mut että Viljan Wyomingiin juna-asemalle. Siellä hypättiin junaan ja matkustettiin noin 4h Torontoon, jossa vaihdettiin pikaisesti Montrealiin vievään junaan. Yhteensä junassa istumista tuli 10h, mutta tämä aika meni tosi nopeasti jutellessa, letittäessä ja syödessä eväitä. Normaalisti ei nähdä Viljan kanssa koulussa hirveästi, joten asiaa todellakin riitti koko matkan ajaksi. Montrealiin saavuttaessa olivat hollantilaiset vaihtarit Vera ja Ella sekä australialainen Danika meitä vastassa. Loppuilta kului hengaillessa Ellan luona ja vaihdellessa kuulumisia.

Seuraavana päivänä herättiin -20 asteen pakkasessa, mutta kylmästä huolimatta lähdettiin metrolla kohti kaupungin vanhaa osaa. Käveltiin Vieux Port:illa, oltiin lumisotaa ja otettiin paljon kuvia, kunnes St. Lawrence -joelta puhaltava tuuli kävi liian kylmäksi. Siirryttiin niin kutsuttuun "Old Montrealiin" ja yllätyin siitä, kuinka pieni se loppujenlopuksi oli. Oli kuitenkin mukava nähdä tämäkin osa Montrealia ennenkuin mentiin Underground cityyn shoppailemaan illaksi.
Vera (Hollanti) ja mä

Viljan varmaan jo tunnistattekin

 

Kanadalainen poutine on alunperin Quebecista, joten päätettiin kokeilla sitä Montrealissa ollessa. Pakko myöntää, että olihan se paljon parempaa siellä kuin Sarniassa, missä poutinea ensi kerran maistoin.

Perjantaina muutettiin Ellan luota Veralle (asuttiin siis kahdessa eri talossa vierailumme aikana) ja päivä vietettiin shoppaillessa. Meidän tuli löytää ugly Christmas sweater (eli ruma jouluaiheinen villapaita) lauantaina pidettäviin joulujuhliin, ja kivan paidan löytämiseen meni kauan aikaa. Loppujenlopuksi löydettiin Walmartista tosi kivat villapaidat ja ilta vietettiin Veran luona jutellessa ja vain hengaillessa.

Lauantaina suunnattiin junalla Montrealin ulkopuolelle YFU:n järjestämiin Christmas Partyihin. Kyseiset juhlat pidettiin saksalaisen vaihtarin Davidin luona ja paikalla olivat kaikki 7 Quebecissa asuvaa vaihtaria sekä minä ja Vilja. Ilta kului jutellessa, syödessä ja pelatessa erilaisia pelejä. Oli mukava nähdä vaihtareita, jotka viimeksi nähtiin orientaatioleirillä, ja vaihtaa kuulumisia.

To be continued....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti