keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Florida part 1


Tasan kaksi viikkoa sitten March breakin aikana pakkasin mun matkalaukut ja otin suunnaksi aurinkoisen Floridan, tarkemmin sanottuna Treasure Islandin. Lensin siis yksin Tampaan, jossa tapasin mun isän hostvanhemmat, Chuckin ja Carolin. Tiedän, tää saattaa kuulostaa vähän omituiselta, mutta menin siis tapaamaan oman isäni amerikkalaisia hostvanhempia, joiden luona hän vietti omaa vaihtovuottaan monta kymmentä vuotta sitten. Viime vuosien aikana ollaan tavattu heitä useasti ja viime kesänä Suomessa ollessaan he kutsuivat mut käymään Floridassa vaihtovuoteni aikana. Tartuin siis tarjoukseen ja vietin ihanan viikon niin sanottujen "hostisovanhempien" luona, joista muodostui ihan oikean tuntuiset isovanhemmat. Ja nyt kerron vähän viikon ohjelmasta...

Pari ensimmäistä päivää sää oli hieman normaalia viileämpi ja floridalaiset olivat aivan kauhuissaan n.15asteen "kylmästä" säästä. Aurinko kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta, joten ulkona oli mahtavaa kävellä ja nauttia lomailusta. Ensimmäinen päivä käytettiinkin Chuckin kanssa John's Pass:illa kävellessä ja jutellessa. Oli hauskaa huomata, kuinka paljon kanadalaisia Floridasta löytyykään. Autojen rekisterikilvistä näki, että Ontariosta tulee runsaasti porukkaa talvea pakoon ja laiturilla kävellessäkin Niagaran putouksilta tuleva perhe pyysi mua ottamaan kuvan heistä. Tämän jälkeen suunnattiin Dolphin Watch-nimiseen veneajeluun, joka vei meidät ympäri Treasure Islandia ja nähtiin niin vedessä uiskentelevia delfiinejä kuin multimiljonäärien omistamia luksustaloja.

Näkymät meidän parvekkeelta

Chuckin ja Carolin condon oma uima-allas! Täällä vietin parikin tuntia ruskettuessa ja lukiessa
 Torstai kului vieraillessa Carolin kirjakerhossa, jossa mut otettiin tosi hyvin vastaan! Kaikki olivat tosi kiinnostuneita kuulemaan Suomesta mutta myös mun vuodesta Kanadassa. Illalla koitti yksi mun kauan odottamia hetkiä, eka NHL-ottelu!! Mentiin siis katsomaan Tampa Bay Lightning vs. Toronto Maple Leafs ja tunnelma oli ihan huippu. Halli oli täynnä niin kanadalaisia kuin amerikkalaisiakin ja molempien maiden kansallislaulut laulettiin aivan mahtavalla tunteella. Itse peli ei mennyt Tampan osalta hirveän hyvin ja ilta päättyikin Toronton 5-0 voittoon. Harmikseni en päässyt näkemään kauan odottamaani Filppulaa (joka siirrettiin Philadelphiaan vain pari viikkoa ennen matkaani) tai joukkueen kapteenia Stamkosia (fun fact: hän pelasi junioriuraansa Sarnia Stingissä), mutta kuuluisa Auston Matthews ja Suomen oma Leksa luistelivat pelissä mukana.


 
 


Viikonloppuna kävin Chuckin kanssa rannalla kävelemässä ja vaikka vesi olikin hieman liian kylmää uimiseen, oli aurinko ja rantahiekka kerrassaan mahtava yhdistelmä. Pienen kävelyn jälkeen liityin Carolin seuraan ja autoin häntä muotinäytöksen järjestelyssä. Carol ja Chuck auttavat molemmat todella paljon omaa communityaan ja tämänkin muotinäytöksen idea oli kerätä rahaa nuorille naisille jotta he pääsisivät opiskelemaan. Illalla olikin toisenlaisen hyväntekeväisyystapahtuman vuoro, paikallinen lastensairaala oli nimittäin saanut uuden ambulanssin käyttöönsä ja sen kunniaksi järjestettiin Western-tyylinen illallinen paikallisella clubilla. Laitettiin cowboy-hatut päähän ja eikun menoksi!
Kyseinen, vuosikymmeniä vanha kirja löytyi Carolin kirjakaapista, aivan mahtava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti