tiistai 11. lokakuuta 2016

LCCVI

Koulua olen käynyt jo yli viikon, mutta nyt vasta kirjoittelen siitä, pahoittelut. Tekemistä on riittänyt kokoajan, eikä aikaa ole löytynyt kirjoittamiseen, joten tämän takia postaus on vähän venähtänyt. Nyt kuitenkin itse asiaan...

http://blackburnnews.com/wp-content/uploads/2015/02/lccvi.jpg

http://lccvi.lkdsb.net/images/LCCVI_Logo.png
Käyn koulua Petrolia-nimisessä kaupungissa, 15km päässä Oil Springsistä. Mun koulun nimi on siis Lambton Central Collegiate & Vocational Institute, lyhennettynä LCCVI. Koulu sisältää luokat 9-12 ja mä oon grade 12, eli senior. Oppilaita on mun tietämyksen mukaan noin 1000 ja koulu tosi iso, joten eksymisiä tulee lähes päivittäin. Onneksi ihmiset on tosi mukavia, ja he neuvovat mut mielellään oikeaan paikkaan.
      Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, meidän koulua edustaa Lancer (suom. peitsimies). Tää on aika uniikki symboli, ja esim. homecoming päivänä oli hauska nähdä, kun haarniskaan pukeutunut "ritari" kulki ympäri koulua. Koulun värit on valkoinen ja punainen, ihan kuten Kanadan lipussakin!


 Tältä näyttää mun aamut, kun koulubussi noutaa mut ja Catan kello 7.30. Ulkona on viileää ja sumuista, mutta parin tunnin päästä lämpötila on noussut jo yli 20asteen ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta.

    Koulussa kaikilla on sama lukujärjestys joka päivä, vain kaksi viimeistä tuntia vaihtaa joka toinen päivä paikkaansa. Koulua on 8.10-14.20, lähes sama kuin Suomessa. Tältä näyttää mun lukkari:

1. Food & Nutrition
2. Physics
Lunch
3. Fitness
4. Family Studies

Tunnit on 75min ja välitunnit 6min, joten 1000oppilaan koulussa voi hyvin arvata, että suunnistuskyvytön vaihtari myöhästyy aina välillä. Opettajat kuitenkin ymmärtää ja he antavat anteeksi pienet myöhästymiset.
     Lukkarin sain tehdä itse, mutta koska aloitin koulun kolme viikkoa myöhässä, monet kurssit olivat jo täynnä. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen aineisiin, jotka sain! Food & Nutrition on tällä hetkellä mun lempiaine, koska se on niin rentoa ja tuun hyvin toimeen mun keittiön kanssa. Tää siis vastaa Suomen köksää, ja leivotaan joka tunti jotain. Edellinen viikko on meni kurpitsapiirakoita tehdessä, joita myytiin paikallisilla messuilla (Brigden fair) koulun hyväksi. Fysiikan tunnit olivat aluksi haastavia, mutta nyt aloitettiin uusi asia, ja olen hyvin perillä (ensimmäisen tunnin jälkeen). Siellä olen tutustunut jo pariin tosi mukavan tuntuiseen tyttöön! Fitness vastaa meidän liikkaa, mutta siellä tehdään ns."yksilölajeja" kuten juoksemista, salilla käyntiä, joogaa yms. Family Studies käsittelee Kanadan perheitä, mutta näitä tunteja meillä ei ole juurikaan vielä ollut, joten en osaa oikein sanoa, millainen oppiaine se on.

Normaalin koulun jälkeen, mun päivä jatkuu koululla cross countryn merkeissä! Päätin liittyä joukkueeseen, sillä muita vaihtoehtoja ei paljoa ollut (monissa joukkueissa try-outit oli jo ollut), ja tykkään juoksemisesta. Treenataan maanantaista torstaihin aina koulun jälkeen eripituisia matkoja, ylämäkijuoksua ja lihaskuntoa. Noin kerran viikossa on meet, jossa siis juostaan kilpaa. Olin mun ekassa meetissä viime torstaina, kaksien treenien jälkeen ja vaikka jännitin tosi paljon, se meni hyvin. Todellisuudessa ketään ei kiinnosta, minkä ajan saat, joten mitään jännitettävää ei ole.

Suurin osa meetistä on vaan odottamista, sillä eri juoksuryhmiä on yhteensä 6

Vilja (toinen suomalaisvaihtari meidän koulusta) ja mä ekan meetin jälkeen
Mun harmikseni cross country season on lyhyt, ja se loppuu jo marraskuun alussa. Tämä on kuitenkin ihan ymmärrettävää, koska juostaan ulkona ja talvea lähestyessä ilmat kylmenee. Mun pitää siis keksiä uusi urheilulaji pikapuoliin, mutta nyt vielä nautin tästä kun voin!

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana blogi sulla! Oon etsiskellyt varmaan ikuisuuden vaihtariblogia Kanadasta, koska itselläkin olisi tarkoitus lähteä YFU:n kautta tuonne vaahteroiden maahan ensi syksynä. Kieleksi tosin ollaan kaavailtu ranskaa.
  Voiko sulle lähettää kysymyksiä jossakin koskien vaihtarivuotta?
  Ihanaa vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Ihana kuulla, että mun blogia luetaan ja siitä tykätään.
   Vastaan oikein mielelläni kaikkiin kysymyksiin! Voit pistää joko tänne tai sit instagramissa lähettää directissä (erikaeliisa on mun käyttäjä). Voin kanssa antaa mun sähköpostin, jos sulla ei ole esim. Instaa.

   Poista
  2. Pakko tulla nyt kysyy tähän anonyymiltä että onko sulla instagramia? Nimittäin mä oon myös lähdössä ens syksynä Kanadaan YFU:n kautta ja ois hauska tutustua muihin tuleviin vaihtareihin :P Sori Erika kun kysyn tässä😂

   Poista
 2. Hahhaa joo on, @mertzukka. Ois kiva tutustuu!

  VastaaPoista
 3. Hyvän kuulosta meininkiä! Itte oon 99 poika ja oon Outlookin High Schoolissa vaihdossa. Se on siis Saskatchewanin provinssissa ja suht lähellä Saskatoonia. Itte oon grade 11, mut osa kursseista on grade 12 kursseja. Miks alotit koulun 3vk myöhässä? Ite alotin ihan ajallaan eka päivä syyskuuta. Miten on enkku lähteny sujumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa löytää muitakin Kanadassa olevia vaihtareita! Pakko kysyä heti, että minkä järjestön kautta oot vaihdossa ja onko sulla ig:tä yms minkä kautta voisin seurailla sunkin vuotta?
   YFU:n kautta vaihtoon lähtevät yleensä aloittaa Kanadassa koulun pari päivää kanadalaisia nuoria myöhemmin rekisteröitymisen yms takia. Mun kohdalla tämä venyi, koska en päässytkään mun alkuperäiseen hostperheeseen. Kun mua lopulta yritettiin rekisteröidä kouluun lähellä Monktonia, oli sen alueen school board tosi hidas (syynä lähinnä suuri maahanmuuttajaryhmä, jotka oli rekisteröintijonossa mua ennen). Juuri kun mut meinattiin rekisteröidä (itseasiassa samana päivänä), mulle löytykin perhe Sarnian alueelta, joten muutto ja koulukuviot uusiksi. Onneksi tässä meni vain muutama päivä ja pääsin viimein aloittamaan koulun, joskin pahasti myöhässä.
   Hyvin tuntuu enkku kulkevan! Olen suunnitellut tekeväni kysymyspostauksen (jos saan tarpeeksi kysymyksiä XD), joten vastaan siinä tarkemmin!

   Poista
  2. Joo kiva kuulla, että joku muuki on eksyny Kanadaan ja vielä pieneen kylään niinku mäki :p
   En oo minkään järjestön kautta, vaan ite etin perheen ja järkkäilin kaikki paperihommat.
   Ig ja snäp on hautalaahh
   Ja okei, siis yfun takia alotit vähän myöhemmin koulun��

   Poista